Dry Age kasten

Jaren geleden werd in Amerika het ‘dry-age’ rijpen van vlees ontdekt. Van dry-aged rijpen wordt wel eens gezegd dat het vlees op een gecontroleerde manier verrot. Dry-aged rijpen zorgt voor een grote verdamping van het vocht dat in het vlees aanwezig is. Het proces duurt 15 – 28 dagen. Dat kan leiden tot een gewichtsverlies van wel 30%. Daarnaast breken de in het vlees aanwezige enzymen  het spierweefsel af. Door het verlies van het vocht en de afbraak van het spierweefsel neemt de concentratie van smaak- en geurstoffen in het overblijvende vlees toe. De smaak wordt steeds intenser. In Amerika zeggen ze vaak: “Het vlees krijgt een ‘bijna gamey'(wildachtige) smaak. Door het rijpen op de dry-aged manier wordt het vlees na verloop van dagen aan de buitenkant helemaal droog en zwart. Deze zwarte buitenkant droogt steeds verder in en dat heeft als voordeel dat de binnenkant mooi sappig en helder rood blijft. Zie hieronder onze div. dry age kasten

Neem contact op

Of kom eens op bezoek in onze winkel.

  • Velden met een * zijn verplicht